zaterdag 8 augustus 2015

Dek geverfd

In het dek van de drijvers komt een luik zodat het middelste compartiment gebruikt kan worden voor opslag van wat lichte spullen. Het is te voorzien dat er wel eens een golfje over het dek van de drijver zal slaan, vooral als het wat harder waait. Om te voorkomen dat het water, dat met een behoorlijke snelheid over het dek spoelt, zich dan tussen het dek en het luik door naar binnen perst heb ik een randje langs de voorkant van het luik gemaakt.
Hier het randje voor het luik in de vacuümzak. Het gat voor het luik zaag ik er nog niet in, omdat ik deze drijver waarschijnlijk ongeveer een jaar moet bewaren voordat ik hem aan de hoofdromp kan bevestigen. Dan blijft de binnenkant mooi schoon.
 Het dek is inmiddels voorzien van 4 lagen HB Coating, de eerste grijs, de daarop volgende 3 wit. De grijze dekt uitstekend, maar de witte niet. De drie lagen zijn echt wel nodig om een mooi egaal wit oppervlak te krijgen.
 De HB Coating is een soort onderlaag en, ondanks het glimmen op de foto hiernaast, niet erg glad als je het met een roller en 5% verdunning opbrengt.
Het verbruik is overigens 400 gram voor 3.1 m2. Dit is inclusief verlies in mengbeker, rolbak en rollertje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten